Хербион ® сируп од бршлен

Хербион сируп од бршлен

Хербион сирупот од бршлен е развиен и произведен според најновите научни упатства на Европската Агенција за Лекови кои обезбедуваат квалитет, ефикасност и безбедностна сирупот.

Хербион сирупот од бршлен се препорачува како експекторанс при продуктивна кашлица. Наменет е и за најмалите деца над 2 години (2+).

 

Хербион сирупот од бршлен содржи:

  • сув екстракт од лист од бршлен

Хербион сирупот од бршлен има природен вкус на мелем од лимон.
Не содржи шеќер, туку сорбитол од природно потекло.

Погледнете во како делуваат Хербион сирупите. Доколку сакате да откриете каков тип на кашлица имате, кликнете тука за да дознаете.

Начин на употреба:

  • Возрасни и деца над 12 години: 5ml до 7.5 ml од сирупот 2 пати на ден
  • Деца на возраст од 6 до 12 години: 5 ml од сирупот 2 пати на ден
  • Деца на возраст од 2 до 5 години: 2.5 ml од сирупот 2 пати на ден
  • Деца помали од 2 години: не се препорачува
  • Сирупот треба да се зема наутро и напладне.
  • Се препорачува пиење на многу чај и други топли пијалоци за време на земањето на сирупите, но не веднаш по нивната употреба бидејќи храната и пијалоците може да го забрзаат отстранувањето на лекот од слузницата на устата и грлото.
  • Доколку симптомите се влошат или не се подобрат по 1 до 2 недели, консултирајте се со лекар.