Хербион ® сируп од исландски лишај

Хербион сируп од исландски лишај

Хербион сирупот од исландски лишај се препорачува за сува и надразнителна кашлица, засипнатост и болно грло.

Хербион сирупот од исландски лишај содржи:

  • екстракт од исландски лишај

Хербион сирупот од исландски лишај има природен вкус на лимон.

 

Не содржи шеќер, туку сорбитол од природно потекло.

Погледнете во како делуваат Хербион сирупите. Доколку сакате да откриете каков тип на кашлица имате, кликнете тука за да дознаете.

Начин на употреба:

  • Возрасни и деца над 16 години: 15 ml од сирупот 4 пати на ден
  • Деца на возраст од 10 до 16 години: 10 ml од сирупот 4 пати на ден
  • Деца на возраст од 4 до 10 години: 5 ml од сирупот 4 пати на ден
  • Деца на возраст од 1 до 4 години: 2.5 ml од сирупот 4 пати на ден
  • Деца и бебиња помали од 1 година: не се препорачува
  • Немојте да јадете или пиете веднаш по земањето на лекот бидејќи храната и пијалоците го забрзуваат отстранувањето на лекот од слузницата на устата и грлото.
  • Доколку симптомите се влошат или не се подобрат по 1 до 2 недели, консултирајте се со лекар.